Feministes per la Independència

Decàleg. Türk

Bir Katalan Cumhuriyeti için; özgür, bağımsız ve feminist

Tüm özgürlük, çeşitlilik, eşitlik ve sürdürülebilirlik arasında yeni bir en iyi ülke inşa etmek istiyoruz. Bir ülke nerede kadın olduğunu siyaset, siyaset dönüştürme.

Kadınlar, hukuk konularımız hayatımızın her aşamasında ve ne olursa olsun bizim kökenli.

1- Cinsiyetçi şiddet ortadan kaldırılması devlet meselesi olmalı Katalan Cumhuriyetinde

2- Halk Eğitim bir ulusal sistem ihtiyacımız: ücretsiz, laik, Katalan, kaliteli ve karışık anaokulundan üniversiteye kadar.

3- Kendi vucut hakkı talep ediyoruz, anne olmak ya da olmamak hakkı, yardımcı üreme hakkı ne olursa olsun cinsel tercihi, kürtaj serbest hakkına, bizim cinsellik karar verme hakkı. Bu hakların hiçbiri dini inançlar tarafından etkilenebilir.

4- Eşitlik ilkeleri için ulusal bir anlaşma talep ediyoruz ekonomik koşullar ve siyasi ikna hükümetin kenarda.

5- Tanımak ve bilginin her alanda görünür kadın ve yaptıkları katkı yapmak zorunda. Kadınlar bizim feminist Soyağacı tanınması her hakkın var.

6- Hayat sürdürülebilirlik ilkesi tüm boyutlarıyla merkezinde olması gerekir : açısından ekonomik, ekolojik, sosyal, kültürel, dayanışma nesiller arasında, barış ve güvenlik.

7- Bakım ve sosyal üreme çalışmaları toplum sorumluluğunda. Sosyo-ekonomik organizasyon erkekler co-responsibility bu işlerde içermelidir. Biz iyi olmak için temel koşullar her şeyden emin olmak kamu yapılarının tutmak gerekir.

8- İstihdam ve ödeme eşitlik sağlamak talep ediyoruz , cinsel işbölümü sonu, kadınlar için tüm ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve iyi emeklilik emin olun.

9- Herhangi bir dine bağlı olmayan laik bir devlet istiyoruz; hangi dini inançları mevzuat veya kamu politikalarının etkilemez.

10- Kadınlar Anayasa sürecinde katılmalıdır ulus inşa herhangi bir uzay ve Anayasa hazırlanması katılmalıdır. Kadınlar ve erkekler eşlik kararı her düzeyde katılmalıdır.

Hiçbir özgürlüğüdür Ulusal kadın özgürlüğü olmadan!

bağımsız Catalunya çok yaşa!

Feministes per la Independència #Tram82 eix #Igualtat #ViaLliure11S 2015
www.feministesperlaindependencia.cat     @femviacat